הנסיך האמיץ : 67 שנים לנסיך וָאלִיאַנט
אלי אשד



"אתה תהיה אביר של המלך ארתור ושל המלכה גויניבר, אתה תתמודד עם החדקרן, הדרקון והגריפון, עם אנשים שחורי עור ועם צהובי עור, ויהיו לך הרפתקאות מרובות מספור. אבל איני רואה בשום מקום שיהיו לך אושר ושלווה."

המכשפה הוֹרִיד מנבאת לנער הצעיר ואליאנט את הצפוי לו בעתידו.




ב-13 לפברואר 2004 מלאו לדמות הקומיקס האמריקנית הנסיך ואליאנט 67 שנים בדיוק. אל יקל ליבכם בכך, מאחר שהנסיך ואליאנט הוא אחד מגיבורי ההרפתקאות הותיקים ביותר של עולם הקומיקס, ואחת מהדמויות הבודדות משנות השלושים של המאה הקודמת שסיפורים עליהן ממשיכים להתפרסם ברציפות עד היום.

ניתן לספור על אצבעות שתי ידיים את הדמויות הוותיקות יותר מסיפורי ההרפתקאות שעדיין מתקיימות עד עצם היום הזה כסדרות קומיקס רציפות המופיעות בהמשכים מדי שבוע (ובחלק מהמקרים גם כל יום!) בעיתונים האמריקניים.

אלו הם: היתומה האומללה אנני, שהחלה את הקריירה ב-1924 והתבגרה בשנתיים-שלוש בשמונים השנה שחלפו מאז), טרזן איש הגו'נגל ופופאי המלח (שניהם החלו את קריירת הקומיקס שלהם ב-1929, אם כי טרזן כדמות ספרותית נוצר עוד ב-1912 ופופאי הופיע בסדרה שנוצרה עוד ב-1919), השוטר משיקאגו דיק טרייסי (שהחל ב1931), איש המערות הנוסע בזמן אלי הופ (שהחל ב- 1933), איש החלל פלאש גורדון (שהחל ב-1934), מנדריק הקוסם (שהחל ב- 1935) והפאנטום שומר הג'ונגל חבוש המסיכה (שהחל ב- 1936) וזהו, אין נוספים בז'אנר ההרפתקאות, ולא ברור כמה זמן נוסף סדרות אלו עוד תחזקנה מעמד, מאחר שקהל הקוראים שלהם בעיתונים מצטמצם והולך. מן הסתם הן תתחסלנה כבר בשנים הקרובות, לאחר עשרות רבות של שנות קיום רצופות. אבל תמיד אפשר לקוות שהן תחזקנה מעמד גם מעבר לכך.



פוסטר, טרזן והנסיך ואליאנט

הנסיך ואליאנט הוא גם אחת הדמויות יוצאות הדופן ביותר של עולם הקומיקס האמריקני; זהו אינו גיבור על כמו סופרמן (שנוצר שנה אחריו) לוחם בפשע , איש חלל או מלך גו'נגל, הנסיך ואליאנט הוא גיבור של סיפור היסטורי, ז'אנר נדיר מאין כמוהו בקומיקס האמריקני. הוא אביר בשירותו של המלך ארתור במאה החמישית לספירה. סדרה זאת, שנוצרה בידי אמן הקומיקס הגאוני הרולד פוסטר, נחשבת לאחת מסדרות הקומיקס הטובות ביותר של כל הזמנים ויש רבים שחושבים שמבחינת יכולת הציור והסיפור שבה היא הטובה שבכולן.

הרעיון המקורי והמדהים של יוצר הסדרה פוסטר היה לתאר בסדרה מתמשכת את חייו של אביר בימי המלך ארתור, במאה החמישית לספירה. תולדות חייו של האיש יתוארו בזמן "אמיתי", דהיינו הגיבור יתבגר ויזדקן מדי שבוע בשבוע בקצב זהה לזה של קוראי הסדרה. בחלומותיו הפרועים יותר פוסטר העז להעלות על דעתו באותם ימים ראשונים שאולי הסדרה תהיה כה מצליחה שהיא תחזיק מעמד עשר שנים, ואולי, מי יודע, אף עשרים או שלושים שנה! אותו פרק זמן שבו התקיימה, כמשוער, ממלכת ארתור ה"אמיתית" וכך הוא יוכל לתאר בזמן "אמיתי" לקוראים האמריקניים את כל אירועי אותה התקופה. כאשר תגיע הסדרה לבסוף לסיומה לאחר עשרים או שלושים השנה האלה היא תסתיים בגדול, בקרב המסיים של ימי המלך ארתור, שבו יהרגו כל הדמויות של הסדרה בסיום שלא היה כמוהו בשום סדרת קומיקס אחרת. או זאת לפחות הייתה התוכנית...

פוסטר הציע את הרעיון לראשונה לרשת העיתונים האמריקניים שבה עבד כצייר הקומיקס המעולה של טרזן איש הג'ונגל, אך חברה זאת העדיפה שהוא ישאר עם טרזן, שאת סדרת הקומיקס שלו פוסטר הפך לקלאסיקה. החלטה זאת נחשבת כיום בדיעבד להחלטה העסקית השגויה ביותר שנעשתה אי פעם בידי חברה זו. פוסטר פנה לחברה המתחרה וזו הסכימה מיידית וזכתה. הם הכניסו רק שינוי אחד הגיבור שתחילה נקרא בידי פוסטר "דרק " ולאחר מכן "ארן" קיבל מידיהם את השם "ואליאנט " או "ואל" לשם קיצור .טרזן, בכל אופן, עבר לידיו של בורן הוגארט שנחשב לאמן שלכל הפחות הוא שווה ערך וככל הנראה אף עולה על פוסטר עצמו בתיאורו את איש הקופים, כך שניתן לאמר ששני הצדדים הרוויחו בדרך זו או אחרת.



הנסיך ואליאנט החל להופיע בעיתונים האמריקניים ב13 בפברואר 1937. בניגוד למקובל עד אז ברוב סדרות הקומיקס, הסיפורים של הנסיך ואליאנט לא הופיעו עם דיאלוגים בתוך "בלונים" אלא עם טקסטים ארוכים מתחת לציורים מה שנתן להם אופי "מיושן" אשר התאים לסיפורים. כך זה נשאר עד עצם היום הזה, הנסיך ואליאנט סיפור מצויר יחיד במינו, פשוטו כמשמעו.

בניגוד לכל שאר סדרות הקומיקס של אז (ושל היום), ובמיוחד סדרות ההרפתקאות שצויינו למעלה, סיפור העלילה לא היה סדרת סיפורים לא קשורים שמרוכזים סביב דמות אחת, אלא הסיפור של הנסיך ואליאנט הוא סיפור היסטורי מתמשך באופן אורגני, שמשקף הן את חייו של הגיבור, הנסיך ואליאנט, ושל בני משפחתו והן את הזמנים שבהם הגיבורים חיים, המאה החמישית והשישית. אלו הם ימים אפלים של הידרדרות ושקיעה בכל מקום. באיטליה, מקומה של הקיסרות האדירה מהעבר, עדיין קיימת קיסרות אולם היא רקובה עד היסוד, ועומדת בפני פלישות בלתי פוסקות של שבטים ברברים כמו ההונים והונדאלים, שחשים את ההתדרדרות וחודרים אליה ללא הפסק. באחד הסיפורים המוקדמים, שפורסם בשנים 1939-1940 (ימי מלחמת העולם השניה) ואליאנט אירגן צבא שעצר את פלישת ההונים לאיטליה. על פי השמועה הנאצים היו כה נרגזים מסיפור זה, מתוך הנחה שהמדובר בסיפור עליהם, כך שבכל מקום עליו הם השתלטו באירופה, הם אסרו את הפצת "הנסיך ואליאנט".

לבסוף הקיסרות נופלת סופית בימי חייו של ואליאנט ואירופה שוקעת ב"תקופת חושך" ברבארית. רק במזרח שורדת האימפריה הרומאית המזרחית של הביזנטים שרואה את עצמה כיורשת החוקית של הרומאים ושואפת להשתלט על אירופה.

גם אנגליה, ארצו המאומצת של הנסיך, סובלת מפלישות ברבריות בלתי פוסקות אם כי אלה נעצרות (לזמן מה לפחות) בידי המלך הגדול ארתור, עצירה שהקוראים יודעים שהיא זמנית בלבד. החושך הברברי עומד לשקוע על הממלכה המופלאה של המלך ארתור וכל מה שהיא מסמלת כפי שהוא שוקע על האימפריה הרומאית שנטשה את בריטניה זה מקרוב.

הנסיך הוא בנו הגולה של מלך ממלכת טול אשר בסקנדינביה, אשר גורש לבריטניה, ממלכתו של המלך ארתור, בידי אויב של אביו שתפש את השלטון. בבריטניה הנסיך פוגש תחילה מכשפה שמנבאת לו חיים מלאי הרפתקאות וקרבות אך ללא אושר ושלווה, נבואה שאם כי היא מלווה את ואל לאורך כל חייו, התפתחות הקומיקס הראתה שהייתה שגוייה לחלוטין.

תחילה הוא משרת את האביר גאוין ומציל את חייו, ובהמשך הופך לאחד מעוזריו הנאמנים ביותר של המלך עצמו, בעיר הבירה קמלוט, ולאביר של השולחן העגול המפורסם. מהמכשף שיצר את חרבו המפורסמת של ארתור אקסקליבר הוא מקבל חרב אדירת כוח משלו "פלאמבארג - החרב השרה". תוך כדי כך הוא הופך לאויבו הנצחי של מורדרֵד המרושע, בנו של המלך והאיש ששואף לכבוש את הממלכה לעצמו.

בינתיים ואליאנט נלחם ללא הרף בסקסונים שמאיימים שוב ושוב לפלוש לבריטניה, כמו גם במכשפה מורגנה לה פיי, מחזיר את אביו לכס המלוכה בטול לאחר שהביס את חומס הכתר סליגון שנאלץ בעצמו לגלות כעת לבריטניה. הוא עצמו מעדיף את ארצו המאומצת בריטניה על פני טול, למרות ששם הוא יכול לשהות כמלך.

כמו כל שאר אבירי המלך ארתור גם הוא יוצא לחיפושים אחרי ה"הגביע הקדוש", ומלבד זאת מוצא זמן לנדוד ברחבי העולם בארבעה יבשות שונות. הוא מבקר ברומא הנתונה תחת איומי פלישה מההונים של אטילא והוונדלים של גיזריך ומגיע גם לארץ ישראל כצליין. לארץ ישראל שהייתה נתונה אז לשליטת האימפריה הביזאנטית הייתה לו חיבה מיוחדת, כיוון שהוא ביקר בה לפחות שלוש פעמים כצליין וכסוחר, יותר מכל גיבור קומיקס אחר (להוציא, כמו תמיד, את טרזן). הוא מבקר גם מקומות אחרים כמו אפריקה, הודו, סין, גרינלנד ואפילו מגיע ליבשת אמריקה 1000 שנה לפני קולומבוס וכמה מאות שנים לפני הויקינגים של איסלנד.

בינתיים חלים גם שינויים בחייו הפרטיים - לאחר סיפור אהבה טראגי שבמסגרתו נהרגה אהובתו, שעל ליבה התחרה אדם נוסף, אביר בשם ארן, הוא התחתן לבסוף ב-1946 עם הנסיכה היפה תיאה, מלכת "האיים הערפיליים", ככל הנראה אי שם בים התיכון (נישואין, באותה תקופה, היו בגדר דבר בל ישמע לגיבור הרפתקאות, אלא אם כן כבר היה נשוי בספרים, כמו טרזן). מתיאה נולדו לואליאנט חמישה ילדים, ואלה הם: בנו הבכור ארן (השם המקורי שאותו נתן פוסטר לגיבורו ואליאנט) שנולד ביבשת אמריקה שאליה נחטפה אימו והלך ותפס מקום מרכזי יותר ויותר בסיפורים, ככל שואליאנט עצמו הזדקן. התאומות קארן וואלטה, שאחת מהן התחתנה בינתיים עם בנו של המלך האגדי פרסטר ג'ון ולשניה יש מערכת יחסים עם כוהן דרואידי פגאני, ושני בנים צעירים יותר - גלן, שהופך להיות לוחם חם מזג כפי שהיה אביו בצעירותו וילד בן עשר בשם נתן, שמראה סימנים שהוא יהפך למלומד של המשפחה. בהמשך ארן נושא לאישה את בתו של האויב הגדול של אביו ושל המלך ארתור - מורדרד ונולדת להם בת, אינגריד, נכדה לואליאנט ולתיאה.

יש לציין שהמשפחתיות של הסדרה גרמה לביקורת בקרב חובבים רבים שחשו שהנסיך ואלינט עוסק יותר מדי בחובות הבית והמשפחה ופחות מדי בהרפתקאות כ"בעל החרב המהירה ביותר של ימי הביניים" כפי שהיה בצעירותו.


פוסטר נודע בדייקנותו האמנותית ובציוריו של כלי נשק ונופים. אבל אירופה של ימי ואליאנט אינה אירופה האמיתית ההיסטורית. היא אירופה של האגדות של ימי הביניים, וכך מופיעים בסיפורים טורנירים ואבירים בשריון, דברים שלא היו קיימים כלל במאות החמישית והשישית לספירה, תקופת התרחשות הסיפורים. לאמיתו של דבר, סדרת הקומיקס הכניסה לתקופת חייו הקצרה של ואליאנט אלמנטים, עמים ואירועים שהתרחשו לאורך שש מאות שנים לפחות של היסטוריה אירופית.
בשנות ה-70, כאשר היה ברור שסדרת הנסיך ואליאנט תמשיך להתקיים עוד שנים רבות הוחלט ל"האט" את קצב ההזדקנות של הדמויות שהיה ריאליסטי מאוד בשנים הראשונות, כך שכיום נראה שבמשך 44 השנים בהם יצר פוסטר את הסדרה חלפו על הנסיך ואליאנט "רק" 25 שנים. הזמן בעולם של ימי המלך ארתור עובר לאט יותר, על מנת שהקוראים לא יאלצו לצפות בהפיכתו של הנסיך האמיץ לאדם זקן וסנילי. כיום, לאחר שישים ושבע שנות קיום, הנסיך ואל הוא עדיין בשנות הארבעים או החמישים של חייו וילדיו הם בגילאי העשרים והעשרה (כמובן שבאותה התקופה אנשים נחשבו לזקנים כבר בגיל 40 ומעטים ונדירים האריכו ימים מעבר לכך, אבל נתעלם מפרט שולי זה).

ההצלחה הייתה ענקית ונמשכת, והנסיך הבריטי אדוארד, נסיך וינדזור, אף כינה אותה "התרומה הגדולה ביותר לספרות האנגלית במאה השנים האחרונות".

במקביל פוסטר יצר בשנים 1944-1945 סידרה בשם "טירה של ימי הביניים" שעסקה גם היא בימי הביניים ובאופן ספציפי בהרפתקאותיהם של אצילים אנגליים בתקופה של מסע הצלב הראשון לארץ ישראל, אך היא זכתה להצלחה פחותה בהרבה ונפסקה בתוך זמן קצר. הוא גם צייר סיפור לחג המולד על ילדותו של ישו ועיבד לקומיקס את ספרו של הסופר היהודי פרנץ ורפל "שירת ברנדט" ובכך הסתכמה יצירתו מחוץ לנסיך ואליאנט. מעניין שרוב היצירות האלה היו קשורות בדרך זאת או אחרת לארץ ישראל, דבר שהיה נדיר אצל אמני קומיקס אחרים.

פוסטר צייר וכתב את הסיפורים שנחשבים ליצירת מופת של קומיקס עד ל-1971 , ואז פרש באופן חלקי (לאחר שצייר וכתב 1788 עמודים של הנסיך ואליאנט).



יורשו של הרולד פוסטר

במקור פוסטר תיכנן לסיים את הסדרה עם פרישתו בקרב סופי אחד וגדול של המלך ארתור נגד מורדרד שבו יהרגו כל אבירי המלך, כולל הנסיך ואליאנט עצמו (כפי שמתואר באגדות המקוריות). ככל הנראה הוא לא העלה על דעתו בשנים הראשונות שסדרה זאת, שהיה לה קו עלילה ברור עם התחלה, אמצע וגם סיום בלתי נמנע, תתמשך שנים כה רבות ללא סוף נראה לעין, כמו אופרת סבון מודרנית בטלויזיה האמריקנית. בסופו של דבר החליט פוסטר לתת לסדרה המצליחה להימשך בידי אדם אחר. הוא העביר את הקומיקס לידיו של אמן ידוע הרבה פחות בשם ג'ון קולן מורפי שהתפרסם עד אז כצייר סדרת קומיקס על עלילותיו של מתאגרף. מתחרים עם קולן מורפי למשרה היו שני ציירים מפורסמים הרבה יותר - גרי מורו, צייר עטיפות ספרי סדרת המדע הבדיוני "פרי רודן", וואלי ווד, אחד מאמני הקומיקס המפורסמים ביותר. פוסטר המשיך לכתוב את הסדרה ולהיות מעורב ביצירתה עד 1980, תקופה של 43 שנים ו-2241 עמודים. הוא נפטר ב-1982 והוא בן 90, מוכר בידי כל כאחד מאמני הקומיקס הגדולים ביותר, הן הודות לסיפורי טרזן שלו והן הודות לסיפורי הנסיך ואליאנט.

קולן מורפי ממשיך את הסדרה עד עצם היום הזה, ובשנת 2005 אמור לשבור את השיא של פוסטר במספר הציורים שצייר לסדרה, בהנחה שהיא תימשך עד אז. כיום הסדרה נכתבת בידי בנו של קולן מורפי, מומחה להיסטוריה של ימי הביניים.

בזמן סיום עבודתו של פוסטר הסדרה התרחשה בסביבות 475 לספירה. אצל קולן מורפי הסדרה הועברה מאמצע המאה החמישית אל המאה השישית לספירה, לימי הקיסר הביזנטי יוסטיניאנוס שהפך ל"איש הרע" הראשי בסדרה, בנסיונותיו להקים אימפריה שתשתרע מהמזרח עד בריטניה. זאת, כמובן, עשרות רבות של שנים לאחר פלישת אטילה ההוני לרומא, שתוארה בשנים הראשונות של הסדרה, אבל כרונולוגית זה מתאים בדיוק לזמן שעברו מאז ראשית הסדרה, אם כי לא נראה שוואל, המלך ארתור וכל השאר באמת הזדקנו ביותר משישים שנה. (בכל אופן, שתי התקופות - אמצע המאה החמישית ואמצע המאה השישית הוצעו בידי חוקרים שונים כזמן "האמיתי" שבו חי המלך ארתור, כך שיוצרי הסדרה הלכו כאן על כל האופציות).

למרות החשיבות הרבה של סיפורי הנסיך ואליאנט בעולם הקומיקס, היו אלה תמיד רק עמודי קומיקס בעיתונים של יום ראשון, ונעשו על פיהם מעט מאוד חוברות קומיקס, אבל הנסיך ואליאנט כבש גם תחומי מדיה אחרים.

ב-1953 נעשה על פי הסדרה סרט עם רוברט וגנר בתפקיד הנסיך ואליאנט. בשנות השמונים והתשעים, כאשר בארה"ב התחדש והתחזק מאוד העניין בסדרות פנטסיה מימי-הביניים בכלל ובימי המלך ארתור בפרט חזרו להתעניין גם בסדרת "הנסיך ואליאנט" הוותיקה.

ב-1989 נוצר על פי הסדרה משחק תפקידים וב-1991 נוצרה סדרה מצויירת על הרפתקאותיו של הנסיך שזכתה להצלחה גדולה .

בשנים 1994-1995 חברת הקומיקס מארוול פירסמה סדרת קומיקס של 4 חוברות שתיארה את הרפתקאותיו של ואליאנט, לאחר מותו של המלך ארתור בקרב עם מורדרד (שבתיכנון המקורי של פוסטר גם ואליאנט אמור היה להיהרג בו), כאשר הוא נאבק במזימה של אימו של מורדרד, המכשפה מורגוז, להשתלט על בריטניה על ידי גניבת אקסקליבר וחטיפתה של נינתה אינגריד, נכדתם של ואליאנט ושל מורדרד. ואליאנט נאלץ לרדוף אחריה עד לאיי אורקני במאבק הסופי על גורל בריטניה. זהו שלב שאליו הסדרה הרגילה עדיין לא הגיעה במהלך 67 שנותיה, וגם לא ברור אם אי פעם תגיע אליו. זהו, מן הסתם, סיום הקריירה של ואל.

ב-1997 נעשה סרט קולנוע נוסף על הנסיך ואליאנט, אך הוא לא זכה לכל הצלחה ורק לביקורת קשות ביותר, אבל הוא הראה שבקומיקס הוותיק עדיין נותרו חיים.



הנסיך ואליאנט בישראל

הנסיך ואליאנט הופיע גם בשפה העברית. הוא הופיע בתחילה ב-1956, במגזין קומיקס בשם "עולם הפלא" שנהג להציג סיפורים על גיבורים אמריקניים כמו פלאש גורדון וה"פאנטום" (ממנו יצאו לאור רק 11 גליונות). שם הופיע גם הנסיך ואליאנט, תחת השם "הנסיך אמיץ" בשני סיפורים אשר עסקו, שלא במפתיע , במסעות הנסיך לארץ ישראל. הוא חזר לשפה העברית בסוף שנות השישים בשני סיפורים נוספים בגילונות 12 ו-18 של המגזין "בוקי".

עורך בוקי כתב: "הנסיך ואליאנט חוזר אלינו שוב מימיו הרחוקים של המלך ארתור בעלילת גבורה מסעירה, הטבולה ברקע היסטורי אותנטי. סיפוריו של הנסיך ואליאנט הם מן הטובים והיפים שבסיפורים המצויירים ומעידים כי אפשר לספר היסטוריה בציורים ולעשותה מרתקת ומלהיבה את
הדמיון".
סיפור אחד עסק בפרידתו של ואליאנט מאישתו כתוצאה מאי הבנה והשני, שהוא אחד החשובים ביותר בסדרה, עסק בחטיפתה של אישתו של ואליאנט, תיאה, בידי אולפרן המאוהב בה והמרדף של ואלינט אחריו עד ליבשת שאנו מכירים אותה כאמריקה, שם נולד בנו של ואליאנט - ארן.
למרבית הצער בכך הסתיימו הופעותיו של הנסיך בעברית. אמנם ספרים נוספים על ימי המלך ארתור הופיעו בעתיד כמו "הערפילים של אבאלון" של סופרת הפנטסיה מריון צימר ברדלי ואף מחזמר לילדים של ירון כפכפי שבו השתמשו בהולוגרמות של דודו טופז בתפקיד מרלין, אבל כל אלה אינם הנסיך ואליאנט, סדרה שהיא ככל הנראה התוצר המדהים ביותר של התקופה המודרנית מסיפורי המלך ארתור.
הנסיך ואליאנט חי אם כך כבר 67 שנים, מן הסתם זמן הארוך הרבה יותר מאשר קיומה האמיתי של ממלכתו של ארתור במאה החמישית או השישית לספירה, שבמקרה הטוב ביותר לא התקיימה יותר מ-30 שנה וככל הנראה הרבה פחות מכך. יש אמריקנים רבים כיום ששנות ילדותם, בגרותם וזקנתם עברו תוך שהם קוראים שבוע בשבוע את הרפתקאותיו ותיאור חייו של הנסיך שהתבגר אך לא הזדקן ביחד עימם בימי המלך ארתור. לאחרונה, כאשר החליט עיתון אמריקני לבטל את פירסום הסדרה על דפיו הדבר גרר מחאות נזעמות. העיתון הסביר שעדיף שהקוראים יקראו על מלחמת השחרור האמריקנית מאשר על ימי המלך ארתור הרחוקים אך הקוראים לא השתכנעו.

סביר להניח שהסדרה תגיע לבסוף לסיומה כאשר קולן מרפי יצא לפנסיה בעוד מספר מועט של שנים, אבל מצד שני יתכן שהיא תמשיך גם מעבר לכך.

זאת אחת מסדרות ההרפתקאות הבודדות האחרונות שעדיין נמשכות בעיתונים האמריקניים, ויתכן מאוד שכאשר תסתיים לבסוף הדבר יוריד את המסך על ז'אנר ההרפתקאות כולו בקומיקסים ובעיתונים האמריקניים, שהנסיך ואליאנט היה תמיד נציגו הבכיר.

המלך ארתור עצמו, אם היה אי פעם, מת לפני שנים רבות בשדה הקרב, אבל בקומיקס הוא עדיין חי וקיים.









עריכה לשונית: לולה בראון






לידיעה זו התפרסמו  5  תגובות
תגובות
1   עדכון
00:00:00  27/06/2004 אלי 555    
נראה שבכמה שבועות שחלפו מאז שנכתבה כתבה זאת חלו שינויים משמעותיים בעולם של הנסיך ואליאנט .על פי הקרדיטים של הסיפור הנוכחי , קולן מרפי כבר אינו הצייר יותר ( מן הסתם הוא יצא לבסוף לפנסיה ) והחליף אותו גארי ג'יאני,אמן שאינו מוכר לי. נראה שהנסיך ואליאנט ימשיך להתקיים אך אין זה ברור עוד כמה זמן מאחר שכמו כל סדרות קומיקס ההרפתקאות בעיתונים האמריקניים הוא סובל מירידה קשה בתפוצה ( ואפשר להבין ,אחרי הכל הוא קיים כבר 67 שנה ).
אפילו הסדרה המפורסמת מכולם "פלאש גורדון " הוקפאה לפני שכשנה ומה שמפורסם כיום הוא רק הדפסה חוזרת של סיפורים ישנים משנות התשעים, ואין זה ברור עם תחודש.

2   איזו סקירה!
00:00:00  30/06/2004 ליאה   
כל הכבוד. בהשכלתי המוגבלת בקומיקס אפילו לא ידעתי שהדמות קיימת או התקיימה, ואני נפעמת מהסקירה המעמיקה שפורסמה כאן. כל הכבוד. ייתכן שיש סתירה אחת בטקסט - או שאולי אני זו שלא הבנתי: מצד אחד נראה שואליאנט הוא קומיקס מז'אנר רומן-היסטורי, ומצד שני נראה שמעורבת בו גם פנטסיה. האם אירועים כמו קבלת החרב הקסומה יוצאים מהפנטסיה בכוח, (כמו למשל בסרט 'טרויה'?)

3   עד כמה אני מבין
00:00:00  04/07/2004 אלי 666    
בדרך כלל הסיפורים הם היסטוריים ולא פנטסטיים , אבל מאחר שלא קראתי את כולם אינני יכול להתחייב על כך . כל הסיפורים שאני קראתי בכל אופן היו חסרי אלמנט של פנטסיה , אבל אני מניח שהוא קיים בצורה זאת או אחרת בכמה מהסיפורים.

4   עוד עדכון
6:57:00  14/07/2004 אלי 555    
הסיפור הנוכחי של הנסיך ואליאנט עוסק בעת כתיבת שורות אלה בביקור בארץ ישראל של המאה השישית לספירה. ואליאנט עצמו כבר ביקר שם כמה פעמים וכעת בנו מבקר בארץ ישראל במסע שמתחיל בסיני.
יוצא דופן מאוד לא ידוע לי על סדרות קומיקס רבות שעוסקות בדרך זאת או אחרת בארץ ישראל .

5   עידכון נוסף
20:39:00  14/07/2004 אלי 555   
האמן ג'ון קולן מורפי נפטר לפני כמה ימים בראשית חודש יולי והוא בן 85 .
מסתבר שהוא העביר את השרביט לאמן החדש ג'יאנני בחודש מארס השנה ופרש לפנסיה לאחר 34 שנים של עבודה עם הנסיך ואליאנט.
הוא נפטר כאמור זמן לא רב לאחר מכן.
הנסיך ואליאנט נכון לעכשיו חי וקיים וממשיך תחת האמן החדש למי יודע עוד כמה זמן.
בכל אופן לפי הודעת החברה המפיצה הנסיך ואליאנט ממשיך להופיע ב-300 עיתונים מה שמבטיח שהסדרה תתקיים עוד זמן נוסף מאחר שזהו מספר לא קטן כלל. בשבוע מותו של מורפי הופיעה הרצועה מספר 3517 בסדרה.
ראו :
http://www.nytimes.com/2004/07/08/nyregion/08murphy.html


לתחילת הכתבה
 
קישורים
הקומיקס

ביוגרפיה מורחבת על הרולד פוסטר

הרולד פוסטר בקצרה

עוד על פוסטר


חדשות אחרונות
קולנוע
19/11/2010 זה שיר פרידה – ISF סוגר את שעריו
11/09/2010 עיבודים לרוב - והפעם המגדל האפל מאת סטפן קינג
14/08/2010 חרב אור הכחולה תגיע לקרן הכחולה
08/08/2010 הצצה בלעדית לטיזר של האוונג'רס
30/07/2010 הנוסע השמיני : ההתחלה

טלויזיה
17/10/2010 פרק השבוע של האקס מן - פרק 76 והאחרון
30/09/2010 פרק השבוע של האקס מן - פרק 75
27/09/2010 פרק השבוע של האקס מן - פרק 74
20/09/2010 פרק השבוע של האקס-מן פרק 73
10/09/2010 פרק השבוע של האקס מן- פרק 72

ספרים
06/09/2010 הוצאה מחודשת לצלל-אלף
30/07/2010 אן רייס משתגעת סופית
25/07/2010 ספר הנופלים של מאלאזן נסגר.
14/07/2010 הכבוד המיצרי
27/06/2010 והמנצח במדלית זהב... ניל גיימן

סיפורים
04/06/2010 נפתחה תחרות הסיפורים הקצרים על שם עינת פלג ז"ל לשנת 2010
02/05/2008 סקופ בלעדי ! פנטסיה 2000 ב-2008
12/09/2007 שנה טובה
09/08/2007 פרס גפן 2007 – הצבעה לשלב א'
06/08/2007 תחרות סיפורים שנתית – פרס עינת

קומיקס
22/07/2010 האם היו ערפדים בתורה?
13/07/2010 הארווי פארקר נפטר בגיל 70
15/07/2009 קומיקס וירקות לפרס אייזנר
05/07/2009 מייקל ג'קסון הקומיקס
03/06/2009 אלכס רוס ומייק קארי חוברים למען ה-Human Torch

מקומי
02/09/2010 להפחיד בעברית
26/07/2010 פסטביל אייקון מחפש כריש מכירות
24/05/2010 קול קורא להגשת אירועים לפסטיבל אייקון
28/11/2009 כנס מאורות בנושא אסטרונומיה ומדע בדיוני יוצא לדרך!
15/08/2009 מכרז לפעילות דוכן יד-שנייה באייקון

מסע בין כוכבים
15/05/2009 Q כאן
12/05/2009 צוות שחקני פרייזר עושים כבוד לסדרת וויאג'
11/05/2009 קפטן גים טי קרי דור ההמשך
05/05/2009 אבודים במסע בין כוכבים
17/04/2009 וכך זה התחיל

אנימה
02/09/2008   Voltron בדרך למסך הגדול
17/04/2008   Ghost in the Shell -3D
20/03/2008   פוניו לא סתם על הצוק
19/03/2008   'ננה' בין המועמדים לפרס טזוקה
16/03/2008   קיטארו למבוגרים

אימה
12/09/2007   שנה טובה
13/11/2006   הצצה ראשונה ל- The Hills Have Eyes 2
06/11/2006   מסורת לא שוברים - בהאלווין הבא - מסור 4
25/10/2006   זומבים זומבים ועוד זומבים ב''יום המתים''
24/10/2006   פינהד כפי שמעולם לא ראינו אותו

משחקי תפקידים
05/02/2010   כנס מבוכים ודרקונים, 28 בפברואר 2010
27/09/2007   טקטיקה - חנות משחקים חדשה בדיזינגוף סנטר
12/09/2007   שנה טובה
24/07/2007   כנס "קרא-קון" לשיטות משחקי תפקידים
26/02/2007   כנס ביגור

עתידנות
11/12/2008   הלו, שומעים אותי?
23/11/2008   פריצת דרך בהשתלות
05/11/2008   אנרגיה סולארית
31/10/2008   מטוסים גרעיניים?
24/10/2008   שמש נצחית בראש צלול

משחקי מחשב
25/07/2010   הטריילר החדש של DC universe
26/06/2009   מלחמת הכוכבים לגו
19/02/2009   Counter-Strike המשחק האהוב ביותר בישראל של 2008
18/07/2008   DC משיקה את DC Universe Online, משחק רשת מרובה משתתפים
14/06/2008   Old Republic 3?
כתבות אחרונות
קולנוע
איך למדתי להפסיק לדאוג ולאהוב את אבודים זהו.
חגי אלקיים
27/06/2010
שש שנים עברו-חלפו להן. שש שנים של שאלות, של תיאוריות, ובעיקר – של דמויות.

טלויזיה
פרק ראשון מ''בן אלמוות מאת רוג'ר זילאזני''
רוג'ר זילאזני (1937-1995)
25/12/2008
במהלך "שלושת הימים" נחרב כדור הארץ. בני האדם עזבו כבר מזמן את הערבות הרדיואקטיביות השוממות והפכו לנוודים, בני בלי בית, המתגוררים ביקום לא להם. רק מתי מעט, אידיאליסטים, מוזחים, שארית הפליטה, עושים את דרכם בין הצללים בחיפוש אחר אתמול שלעולם לא יחזור.

ספרים
ג'ובניק: סיפור אישי -רקע לאומי
עופר ברנשטיין
06/10/2008
כתבה חדשה ומעניינת של לא אחר מעופר ברנשטיין.

סיפורים
פנטזי.קון 2009
יוליה שנרר
11/08/2009
מציאות או פנטזיה?

קומיקס
צריך סוף לסיפור אהבה? ביקורת סרט
רז גרינברג
18/04/2008
מאז יצירת המופת הראשונה שלו, "Voices of Distant Star", נשמע קולה של חבורה צעקנית ונרגשת שהכתירה את הבמאי מקוטו שינקאי בתואר "מיאזאקי הבא". אם לשפוט על פי סרטו האחרון, "5 סנטימטרים בשניה", בקרוב מאוד נצטרך להודות שהם צדקו.

מקומי
אז למה להם פוליטיקה עכשיו? ז'אנר האימה כמבטא הלך רוח פוליטי
איתן גפני
16/05/2007
מאמרו החדש של איתן גפני על הזוועתונים החדשים של הקולנוע
טינה לאמריקנים: ביקורת על הטינה 2
איתן גפני
16/05/2007
איתן גפני חוזר עם ביקורת על הטינה 2 וסרטי אימה המבוססים על סרטי אימה יפנים

מסע בין כוכבים
Fuzion- the generic rules
אבי סבג
01/12/2006
חברת hero games יחד עם R. Talsorian איחדו כוחות כדי ליצור שיטת משחק אוניברסלית שתנצל את היסודות העקרונות שבשיטות הגיבור וב- Interlock (שיטת המשחק של R. Talsorian) ותתיך אותם לכדי שיטה פשוטה, גמישה, פתוחה אוניברסלית וחופשית, כלומר שתופץ חינם ברשת. התוצאה, כפי שנראה, היתה טובה משקיוו.

אנימה
כוח המחץ- התמונות
עומרי בר-לב
30/01/2009

אימה
מטאל גיר סוליד 4
עומרי בר-לב
20/07/2010
מטאל גיר סוליד, היא אחת מסדרות המשחקים הנחשבות ביותר שיש היום. הסדרה התחילה לפני יותר מעשרים שנה ועדיין רצה בהצלחה גדולה.

משחקי תפקידים

עתידנות

משחקי מחשב