היסטוריה אלטרנטיבית או דברי ימי הלפלפים בארץ הקודש
אלי הרשטיין

בשנה האחרונה ראינו פעילות ענפה, בכל הקשור לתחום המד"ב והפנטזיה. חגי ישראל מנוקדים בכנסים איכותיים ומלאי תוכן, חובבי הסוגה יכולים ליהנות מהקרנות והרצאות שבועיות ברחבי הארץ ועמותות שונות קמות לייצד קהלים רבים מתוך הסוגה. אלי הרשטיין סוקר את דברי הימים של הקהילה ומספר כיצד החל כדור השלג החמים הזה להתגלגל.
פעילות החובבים בישראל החלה להתאגד בשלהי שנות השבעים. הקבוצה הראשונה שהרימה ארגון חובבים בעל פגישות חודשיות, ואף ארגנה את כנס המדע הבדיוני העברי הראשון, שנערך בהדסה ירושליים בשנת 1979, היא חוג החובבים הירושלמי בראשותו של ניל ווייס (לימים ד"ר ניל ווייס) שהיה אז סטודנט באוניברסיטה העברית. חברי הקבוצה, אנגלוסקסים ברובם, היו נפגשים מדי חודש ודנים בנושאים של מד"ב ופנטסיה. קבוצה זו ארגנה בשנת 1981 את כנס המד"ב והפנטסיה הראשון בישראל, שנערך במסדרונותיה האפלים של הפקולטה לרפואה בהדסה, ירושלים, ואשר משך מאות רבות של חובבים אשר נתקלו לראשונה בתרבות הכנסים הפורחת ברחבי העולם. במסגרת הכנס הוקרנו סרטי מד"ב ופנטסיה נדירים (בעת בה מכשיר וידאו לא היה מצרך מצוי בכל בית) נערכו הרצאות ודיונים והוקם שוק פורח של ספרים ומוצרים נלווים.

מתוך החוג הירושלמי ובהשפעת הכנס שנערך בהדסה, צמח לו החוג התל-אביבי למד"ב ולפנטסיה, שלא האריך ימים כמו גם החוג החולוני למדע בדיוני שבמסגרתו ראה אור, בשנת 1982, עיתון החובבים העברי הראשון למדע בדיוני ולפנטסיה "עולמות – החובבתון הישראלי למדע דמיוני" בעריכת אלי הרשטיין. פעילויות אלה אופיינו במפגשים חודשיים קטנים, מקומיים, אליהם הגיעו כמה עשרות משתתפים, וכולן היו יוזמות של אדם אחד או שניים אשר הניעו את גלגלי המערכת. ניסיון נוסף להקים אגודה למדע בדיוני נעשה בשנת 1987 על ידי גינה אלפנדרי ז"ל שיזמה חוג חברים תל-אביבי שהתעתד להוציא לאור ביטאון מדע בדיוני דוגמת פנטסיה 2000. פגישות החוג התל-אביבי נדדו אט אט דרומה, לבית משפחת סילברמן שברחובות והפכו לחוג המדע הבדיוני ברחובות שפעילותו נמשכה כעשור שנים. במסגרת חוג זה הוציאה דנה בן קיקי, בשנת 1989, בטאון חובבים בשם "על מד"ב" ששרד גיליונות ספורים. אהרון שיר, ממקימי החוג ברחובות, פעיל עד היום בחוגי החובבים כשהוא מוציא לאור את בטאון החובבים (באנגלית) סייבר קוזן.
בשנת 1996, הקימו מספר פעילים מרכזיים בתחום את "אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה". כיו"ר נבחר ד'ר עמנואל לוטם. מטרות האגודה, הקיימת עד היום, הוא קידום המדע הבדיוני בישראל ויצירת חוגים, כנסים, הרצאות ואירועים עבור חובבי הז'אנר. ביוני 96 ראה אור עיתון החובבים של האגודה "המימד העשירי" אותו ערך וייסד אבנר פרידמן, עיתון החובבים הוותיק בישראל החוגג בשנה הבאה עשור לקיומו ובמסגרתו ראו אור כבר למעלה מ-25 גיליונות. בראשית דרכו פורסמו ב"מימד" סיפורי מקור וכתבות בלבד כאשר בראשית 2001 קיבל המגזין תמיכה ממשרד החינוך והתרבות שאפשרה תרגום סיפורים נבחרים מחו"ל. כיום חתומה האגודה על חוזה עם FANTASY AND SCIENCE FICTION האמריקני, ממנו מתורגמים מדי חוברת מספר סיפורים לעברית. מפעל נוסף אותו הפעילה האגודה בשנת 2004 היא יוזמה לתרגום יצירות ישראליות לשפות שונות ופרסומם במגזינים ברחבי העולם. בשנים האחרונות שמים באגודה דגש על פיתוח תאים קהילתיים בערים השונות, במסגרת זו עושים מאמץ להקים קבוצות מקומיות של חובבים ולתמוך בקבוצות קיימות דוגמת "הבאר" בבאר שבע, "ספיר" ברחובות, "סקייפיס" בכפר סבא והתאים בחיפה (התא הטכניוני), ירושלים, קיבוץ סמר, נהלל ("GP")וכרמיאל ("התא האסקימוסי").

בשנת 1998, פרשה קבוצת חובבים בראשותו של ד"ר גודמן והקימה את "סטארבייס 972" מועדון חובבי מסע בין כוכבים בישראל". האגודה החדשה הוציאה בטאון נוסף בשם "סטארבייס 972" שראה אור באופן לא סדיר במהלך השנים ב-כעשרה גיליונות. באותה השנה ארגנו שתי האגודות את כנס אייקון הראשון שמאז הפך למסורת. במהלך שנות התשעים וראשית שנות האלפיים צצו בישראל, כפטריות אחר הגשם, מועדוני חובבים ל"סטארגייט", "באפי קוטלת (לא ציידת) הערפדים", "טולקין", "הארי פוטר", ועוד. בשנת 1999 הוקמה גם "העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל" ומתוכה צמחה "האחווה" למשחקי תפקידים חיים (LARP). בשנת 2004 קם גם מועדון אוק"י (אספני וקוראי קומיקס בישראל" שגם הוא החל בפעילות משל עצמו ובפעילויות משולבות עם העמותות והארגונים השונים.

בספטמבר 2002, ראה אור מגזין המדע הבדיוני חלומות באספמיה. קבוצת כותבים צעירים, בראשותה של הסופרת המתרגמת והעורכת וורד טוכטרמן, אשר פרסמו את סיפוריהם בפורום המד"ב והפנטסיה של "תפוז", החליטו להוציא לאור את עבודותיהם. אליהם חבר רון יניב אשר החליט להשקיע בחוברת מד"ב חדשה. בכל גיליון מ-13 הגליונות שראו אור עד כה, התפרסמו יצירות מקוריות של סופרים צעירים, כאשר בניהם משובץ תרגום לסיפור מחו"ל, כתבות, ביקורות, חדשות ועוד. מרכזו של הפרוייקט, בעריכתה של וורד טוכטרמן, היה לנסות ולקדם כתיבה מקורית ואיכותית בתחומי המדע הבדיוני והפנטסיה. הקולות החדשים הנחשפים על דפיו של "חלומות באספמיה" הם כותבים שקולם עוד יהדהד בשנים הבאות במסדרונות היכל התהילה הישראלי.

חלומות באספמיה, שהחל את דרכו כפרוייקט חובבים וצמח למגזין מקצועי, או "המימד העשירי" שעודנו עיתון חובבים אך הוא רואה אור באיכויות הפקה מקצועיות, הם שתי דוגמאות לתופעה מעניינת ומתרחבת בתחום קהל חובבי המדע הבדיוני והפנטסיה הישראלי והיא, זליגה מתמדת של חובבים לתחום העשייה המקצועי. רוב הכותבים בז'אנר הם חובבי מדע בדיוני שהפכו לכותבים, רוב עורכי סדרות ספרי המד"ב הם חובבים שהפכו לעורכים והדבר נכון גם לחלק מהמתרגמים. רק בשנים האחרונה הקימו כבר חמישה חובבי מד"ב חמש הוצאות ספרים שונות; "אודיסיאה", "גרף", "השראה", "ינשוף" ו"כוכבי כסף" - המוציאות בין השאר, וחלקן בעיקר, ספרי ז'אנר ועוד היד נטויה.


כנסים:

בשנת 1981, נערך בירושלים כנס המדע הבדיוני הראשון לחובבי הז'אנר – שאורגן על ידי חוג החובבים הירושלמי. בכנס זה הונחו היסודות המנחים לכנסי העתיד כאשר את מסדרונותיו האפלים של ביה"ס לרפואה בהדסה, מילאו מאות רבות של חובבי מד"ב ופנטסיה מחוצ'קנים (ברובם) שחילקו את זמנם בין חדרי ההרצאות, הקרנות הסרטים, דוכני המכירה השונים ופעילויות נוספות. לכנס עם זאת, לא היה המשך.
ג'רוקון 82' הקונגרס הבינלאומי האינטגרטיבי הראשון על מדע דמיוני, פנטסטיקה ומדע ספקולטיבי שאורגן בידי חברת התיירות פלטורס בתקווה למכור חבילות תיור רבות לאורחים שיגיעו מחו"ל, אמור היה להיות כנס המדע הבדיוני הבינלאומי הראשון בישראל. מיעות נרשמים בהרשמה המוקדמת הביא לביטול הכנס לאכזבת החובבים הרבים שציפו לו. נראה שגם כנס זה הניח את היסודות המנחים לכנסים בינלאומיים לעתיד לבוא כאשר בשנת 1999 בוטל כנס בינלאומי נוסף – ארמגדון-קון – הפעם בעטיה של האינתיפאדה השנייה אשר הביאה לגל של ביטולים מצדם של אורחי ומוזמני הכנס. נראה היה באותם ימים כי ארמגדון אמיתי עושה את דרכו לארץ הקודש וחובבי ומקצועני המד"ב ברחבי העולם העדיפו שלא להתגרות בגורלם.

כיום נערכים בישראל 4 כנסי מדע בדיוני מרכזיים מדי שנה.
פסטיבל אייקון הנערך מדי חול המועד סוכות בסינמטק ת"א ובמתחם אשכול פיס. הפסטיבל הוא שיתוף פעולה של "אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה", "מועדון סטארבייס 972" ובשנים האחרונות חברו אליהם אנשי "העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל". זהו הכנס הגדול והוותיק בישראל שאורך כשלושה ימים, במהלכם מוקרנים עשרות סרטים וסדרות טלוויזיה, נערכים דיונים והרצאות, משחקי תפקידים, סדנאות, ומה לא. במסגרת הפסטיבל מוענק גם פרס גפן ליצירות הבולטות בתחום המדע הבדיוני והפנטסיה באותה שנה. בשנים האחרונות הוזמנו לכנסים אלו מיטב הסופרים הכותבים בעולם ובין אורחי אייקון ניתן למנות את אורסון סקוט קארד (2003), גיא גבריאל קיי (2004), טים פאוורס (2005) ובשנת 2006, בכנס העשור להקמת האגודה, עתיד להגיע לארץ ניל גיימן.

בחול המועד פסח, נערך מדי שנה כנס עולמות. אורכו של זה יומיים ולמעשה הוא מהווה גרסה מוקטנת של אחיו הגדול אייקון, הן מבחינת מבנה והן מבחינה תוכנית. כנס זה מאורגן על ידי "אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה", "מועדון סטארבייס 972", "אגודת טולקין" ו"שגרירות סאנידייל" (מועדון מעריצי באפי) והוא למעשה שילוב של כנס פנטסי.קון שנערך החל בשנת 2001 על ידי האגודה למדע בדיוני והכנס המתחרה, אותו ערכו ב"סטארבייס" במועדים מקבילים.
בשנת 2002 נוסף כנס שלישי, גם הוא שיתוף פעולה בין האגודה וסטארבייס בשם "פאנקון" שסיסמתו "על חובבים, על ידי חובבים, עבור חובבים". זהו כנס קטן יותר, בעל גוון אינטימי האורך יום אחד בלבד ונושאו חובבי המדע הבדיוני.
בשנת 2004, נוסף לאלו כנס חדש של האגודה למדע בדיוני בשם "בדיון" הנערך מדי שנה בירושלים ונושאו סיפורת בדיונית-פנטסטית לסוגיה. השנה נערך הכנס כחלק מאירועי שבוע הספר העברי.

העמותה לקידום משחקי תפקידים חוגגת את פעילויותיה בכנס שנתי לצעירים העונה לשם "איגי" וכולל משחקים המיועדים לדור הצעיר של השחקנים בארץ. את הכנס הראשי של העמותה, העונה לשם "איגור" הרחיבה העמותה בשנים האחרונות לפסטיבל של משחקים שולחניים ומשחקים חיים נערכים על פני שניים או שלושה ימים, האיגור המורחב נקרא "ביגור" הוא כולל הקרנות סרטים, הרצאות ופעילויות נוספות לצד המשחקים המיועדים לכל הגילאים.
מועדון אוק"י (אספני וקוראי קומיקס בישראל) מקיים את כנס קאבום, ששנת 2006 תהה השנה השלישית שלו.

פרסים ספרותיים.

במסגרת החוג החולוני למדע בדיוני ולפנטסיה, ובחסות המגזין פנטסיה 2000, הוענק גם הפרס הספרותי הראשון לסיפור המד"ב הטוב של השנה בטקס שנערך בבית יד לבנים שבחולון. הפרס, שהיה אמור להיות מוענק בטקס בכנס ג'רוקון 82', כנס המדע הבדיוני הבינלאומי שתוכנן להיערך בשנת 1982 בירושלים, הוענק באותה השנה לסיפור פיל עומד לדרוס מאת יגאל צמח והעניק אותו אהרון האופטמן אשר החליף את אלי טנא בעריכת פנטסיה 2000.
פרס זה היה הראשון מסוגו והיחיד שחולק ליצירות בז'אנר, זאת עד אשר החליט וועד האגודה למדע בדיוני ולפנטסיה להעניק בשנת 1999 פרס ליצירות המד"ב המתורגמות הטובות ביותר. הפרס נקרא על שמו של עמוס גפן, אשר נפטר שנה קודם לכן.
הפרס הספרותי היחיד המחולק כיום בישראל ליצירות ספרותיות בצחומי המדע הבדיוני והפנטסיה הוא פרס "גפן" המוענק על ידי אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה והקרוי על שמו של עמוס גפן, ממייסדי האגודה ומי שהיה עורך ומתרגם רב פעלים בתחום. מדי שנה מוענק הפרס בשלוש קטגוריות, ספר המד"ב הטוב של השנה, ספר הפנטסיה המתורגם הטוב של השנה, הסיפור המקורי הקצר הטוב ביותר של השנה. בנוסף מוענק מדי שנתיים פרס לספר המד"ב/פנטסיה המקורי הטוב של השנה.
ההצבעה בפרס נערכת בשני שלבים, בשלב ראשון בוחרים חברי האגודה למדע בדיוני ולפנטסיה בלבד את חמשת המועמדים הסופיים בכל קטגוריה – מכלל היצירות שפורסמו באותה שנה (או במקרה של הספר המקורי – בשנתיים שקדמו). בשלב השני מצביעים כל באי כנס איקון ובוחרים מתוך חמשת המועמדים הסופיים את הספרים והסיפור שיזכו בפרס.

במהלך השנים זכו בפרס היצירות הבאות:

בשנת תשס''ה (2005) זכו בפרס:
ספר המדע הבדיוני המתורגם: קץ הילדות מאת ארתור סי. קלארק, (תרגום: דידי חנוך, הוצאת ינשוף)
ספר הפנטסיה המתורגם: הִשתנות מאת קרול ברג, (תרגום: דידי חנוך, הוצאת גרף)
סיפור המד''ב או הפנטסיה הקצר הישראלי: הנערה המושלמת מאת גיא חסון, (חלומות באספמיה)
ספר המד''ב או הפנטסיה הישראלי: עולם הסוף מאת אופיר טושה-גפלה, (הוצאת כתר)

בשנת תשס''ד (2004) זכו בפרס:
ספר המד''ב המתורגם: ילד מלחמה מאת קארין לוואצ'י (תרגום: ענבל שגיב; הוצאת אופוס)
ספר הפנטסיה המתורגם: עשן ומראות מאת ניל גיימן (תרגום: יעל אכמון; הוצאת אופוס
הסיפור הקצר הישראלי: ביקורת דרקונים מאת רמי שלהבת (המימד העשירי, גליון 18)

בשנת תשס''ג (2003) זכו בפרס:
מד''ב: סולאריס מאת סטניסלב לם (תרגום: אהרון האופטמן; הוצאת כתר)
פנטסיה: אלים אמריקאים מאת ניל גיימן (תרגום: רחביה ברמן; הוצאת אופוס)
הסיפור הקצר הישראלי: אניTM מאת גיא חסון (חלומות באספמיה, גליון 3)
ספר המד''ב או הפנטסיה הישראלי: לפעמים זה אחרת מאת ורד טוכטרמן (הוצאת אופוס)

בשנת תשס''ב (2002) זכו בפרס:
ספר המד''ב המתורגם: פרנהייט 451 מאת ריי ברדבורי (תרגום: נועה מנהיים; הוצאת אודיסיאה)
ספר הפנטסיה המתורגם: סופת החרבות מאת ג'ורג' ר. ר. מרטין (תרגום: דוד חנוך; הוצאת אופוס)
הסיפור הקצר הישראלי: אני והסבתא הולכות לקניות מאת חמוטל לוין (בלי פאניקה)

בשנת תשס''א (2001) זכו בפרס:
ספר המד''ב המתורגם: הצל של אנדר מאת אורסון סקוט קארד (תרגום: רחביה ברמן; הוצאת אופוס)
ספר הפנטסיה המתורגם: שערי אנוביס מאת טים פאוורס (תרגום: ורד טוכטרמן; הוצאת אופוס)

בשנת תש''ס (2000) זכו בפרס:
ספר המד''ב המתורגם: חולית: בית אטראידס מאת בריאן הרברט וקוין אנדרסון (תרגום: דורית לנדס; הוצאת עם עובד)
ספר הפנטסיה המתורגם: אבק כוכבים מאת ניל גיימן (הוצאת אופוס)

בשנת תשנ''ט (1999) זכו בפרס:
ספר המד''ב המתורגם: תצפית עבר מאת אורסון סקוט קארד (הוצאת אופוס)
ספר הפנטסיה המתורגם: חרבות ומעשי שטן מאת פריץ לייבר (הוצאת אופוס)

אתרי אינטרנט:

ברשת הישראלית פועלים ארבעה אתרי מדע בדיוני מרכזיים המפרסמים מאמרים, ידיעות, סיפורים וביקורות על תחום המדע הבדיוני והפנטסיה בישראל ובעולם. הגדול והמעודכן שבהם הוא "אתר ISF", בעריכת זיו קיטרו, המעודכן באופן יומי בחדשות מהתחום, בכתבות ובמדורים שונים. "אתר האגודה למדע בדיוני ולפנטסיה" בעריכת ניר יניב, המעודכן באופן שבועי בכתבה או ביקורת, "אתר בלי פאניקה" בעריכת רמי שלהבת המפעיל פרויקט תרגומים מיוחד במסגרתו תורגמו לעברית, בהתנדבות, סיפורי ז'אנר משובחים רבים. הרביעי הוא "אתר סטארבייס 972" המעדכן בחדשות וכתבות חובבים מתחומי הטלוויזיה בכלל ומסע בין כוכבים באופן מיוחד. מלבדם פועלים ברשת גם אתרי חובבים נוספים רבים בתחומי משחקי התפקידים, הקומיקס, האנימה וכמובן שלל אתרים ספציפיים של סטארגייט, מלחמת הכוכבים, באפי, טולקין, משחקי תפקידים, נרניה, הארי פוטר, בבילון 5 ומה לא.
כל זאת מבלי להזכיר את שלל הפורומים והקהילות המוקדשות לכל מה שזז בתחום עד שבשנת 2006, עת תחגוג אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה עשור להקמתה, עושה הרושם שסיסמת הבחירות לראשות ועד האגודה בפעם הבאה תהיה "אתר לכל חובב".

אין ספק כי פעילות החובבים הענפה תורמת לקידומו של המדע הבדיוני המקומי ויש לקוות כי בשנים הבאות תמשיך הפריחה המאפיינת את התחום ותתבטא בפעילויות נוספות ובחדירה לחוגים חדשים בתרבות הישראלית.

קישורים:


אתר בלי פאניקה


אתר ISF


אתר חלומות באספמיה


אתר SFIR – מועדון החובבים של רחובות


אתר אגודת טולקין


דף באתר הטולקינאים המכיל קישורים לכל פעילות טולקין ברשת העברית


אתר בבילון 5 הישראלי


אתר בבילון 5 הישראלי


אתר סטארגייט הישראלי


אתר מלחמת הכוכבים הישראלי


אתר נרניה הישראלי


קהילת הארי פוטר למבוגרים


הצל של אלוהים ספר ברשת של גיא חסון באתר בלי פאניקה

:



לידיעה זו התפרסמו  6  תגובות
תגובות
1   i thought you didnt allow spelling mistakes
8:28:00  09/01/2006 roni  wiseperson@walla.co.il 
FANTASY AND SYENCE FICTION
SCIENCE
is written this way
check your spelling
really this is quite embarresing

2   השמטת כמה כנסים
15:10:00  09/01/2006 גרומיט   
שהתקיימו השנה בפעם הראשונה, ובכלל זה כנסי הקיץ של המועדון ושל קהילות טולקין והארי פוטר, וכנס החנוכה שערכה השנה השגרירות.

3   אתר לכל חובב
6:17:00  11/01/2006 הטולקינאי   
רק צריך לומר שאתר נומנור הוקם בשלהי שנת 96 ומאז מתעדכן באופן קבוע (פחות או יותר). מה שעושה אותו לאתר הכי וותיק בתחום.

ובכלל, רוב האתרים הוקמו ללא עזרת אגודת המד"ב...

4   שכחתם את sector972
2:07:00  04/02/2006 ניר א.   
שהצלחתו בישרה את בוא האגודה

5   שכחת לציין את כתובת אתר האגודה
13:14:00  14/02/2006 ארז.פ.   
בסוף הכתבה.

6   *cough* Sector 972* cough
9:32:00  23/02/2006 חגי   
משום מה לאנשים נוח להשמיט אותו מדפי ההיסטוריה, וחבל.


לתחילת הכתבה
 
קישורים
אתר האגודה למדע בדיוני

אתר סטארבייס 972

אתר העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל


חדשות אחרונות
קולנוע
19/11/2010 זה שיר פרידה – ISF סוגר את שעריו
11/09/2010 עיבודים לרוב - והפעם המגדל האפל מאת סטפן קינג
14/08/2010 חרב אור הכחולה תגיע לקרן הכחולה
08/08/2010 הצצה בלעדית לטיזר של האוונג'רס
30/07/2010 הנוסע השמיני : ההתחלה

טלויזיה
17/10/2010 פרק השבוע של האקס מן - פרק 76 והאחרון
30/09/2010 פרק השבוע של האקס מן - פרק 75
27/09/2010 פרק השבוע של האקס מן - פרק 74
20/09/2010 פרק השבוע של האקס-מן פרק 73
10/09/2010 פרק השבוע של האקס מן- פרק 72

ספרים
06/09/2010 הוצאה מחודשת לצלל-אלף
30/07/2010 אן רייס משתגעת סופית
25/07/2010 ספר הנופלים של מאלאזן נסגר.
14/07/2010 הכבוד המיצרי
27/06/2010 והמנצח במדלית זהב... ניל גיימן

סיפורים
04/06/2010 נפתחה תחרות הסיפורים הקצרים על שם עינת פלג ז"ל לשנת 2010
02/05/2008 סקופ בלעדי ! פנטסיה 2000 ב-2008
12/09/2007 שנה טובה
09/08/2007 פרס גפן 2007 – הצבעה לשלב א'
06/08/2007 תחרות סיפורים שנתית – פרס עינת

קומיקס
22/07/2010 האם היו ערפדים בתורה?
13/07/2010 הארווי פארקר נפטר בגיל 70
15/07/2009 קומיקס וירקות לפרס אייזנר
05/07/2009 מייקל ג'קסון הקומיקס
03/06/2009 אלכס רוס ומייק קארי חוברים למען ה-Human Torch

מקומי
02/09/2010 להפחיד בעברית
26/07/2010 פסטביל אייקון מחפש כריש מכירות
24/05/2010 קול קורא להגשת אירועים לפסטיבל אייקון
28/11/2009 כנס מאורות בנושא אסטרונומיה ומדע בדיוני יוצא לדרך!
15/08/2009 מכרז לפעילות דוכן יד-שנייה באייקון

מסע בין כוכבים
15/05/2009 Q כאן
12/05/2009 צוות שחקני פרייזר עושים כבוד לסדרת וויאג'
11/05/2009 קפטן גים טי קרי דור ההמשך
05/05/2009 אבודים במסע בין כוכבים
17/04/2009 וכך זה התחיל

אנימה
02/09/2008   Voltron בדרך למסך הגדול
17/04/2008   Ghost in the Shell -3D
20/03/2008   פוניו לא סתם על הצוק
19/03/2008   'ננה' בין המועמדים לפרס טזוקה
16/03/2008   קיטארו למבוגרים

אימה
12/09/2007   שנה טובה
13/11/2006   הצצה ראשונה ל- The Hills Have Eyes 2
06/11/2006   מסורת לא שוברים - בהאלווין הבא - מסור 4
25/10/2006   זומבים זומבים ועוד זומבים ב''יום המתים''
24/10/2006   פינהד כפי שמעולם לא ראינו אותו

משחקי תפקידים
05/02/2010   כנס מבוכים ודרקונים, 28 בפברואר 2010
27/09/2007   טקטיקה - חנות משחקים חדשה בדיזינגוף סנטר
12/09/2007   שנה טובה
24/07/2007   כנס "קרא-קון" לשיטות משחקי תפקידים
26/02/2007   כנס ביגור

עתידנות
11/12/2008   הלו, שומעים אותי?
23/11/2008   פריצת דרך בהשתלות
05/11/2008   אנרגיה סולארית
31/10/2008   מטוסים גרעיניים?
24/10/2008   שמש נצחית בראש צלול

משחקי מחשב
25/07/2010   הטריילר החדש של DC universe
26/06/2009   מלחמת הכוכבים לגו
19/02/2009   Counter-Strike המשחק האהוב ביותר בישראל של 2008
18/07/2008   DC משיקה את DC Universe Online, משחק רשת מרובה משתתפים
14/06/2008   Old Republic 3?
כתבות אחרונות
קולנוע
איך למדתי להפסיק לדאוג ולאהוב את אבודים זהו.
חגי אלקיים
27/06/2010
שש שנים עברו-חלפו להן. שש שנים של שאלות, של תיאוריות, ובעיקר – של דמויות.

טלויזיה
פרק ראשון מ''בן אלמוות מאת רוג'ר זילאזני''
רוג'ר זילאזני (1937-1995)
25/12/2008
במהלך "שלושת הימים" נחרב כדור הארץ. בני האדם עזבו כבר מזמן את הערבות הרדיואקטיביות השוממות והפכו לנוודים, בני בלי בית, המתגוררים ביקום לא להם. רק מתי מעט, אידיאליסטים, מוזחים, שארית הפליטה, עושים את דרכם בין הצללים בחיפוש אחר אתמול שלעולם לא יחזור.

ספרים
ג'ובניק: סיפור אישי -רקע לאומי
עופר ברנשטיין
06/10/2008
כתבה חדשה ומעניינת של לא אחר מעופר ברנשטיין.

סיפורים
פנטזי.קון 2009
יוליה שנרר
11/08/2009
מציאות או פנטזיה?

קומיקס
צריך סוף לסיפור אהבה? ביקורת סרט
רז גרינברג
18/04/2008
מאז יצירת המופת הראשונה שלו, "Voices of Distant Star", נשמע קולה של חבורה צעקנית ונרגשת שהכתירה את הבמאי מקוטו שינקאי בתואר "מיאזאקי הבא". אם לשפוט על פי סרטו האחרון, "5 סנטימטרים בשניה", בקרוב מאוד נצטרך להודות שהם צדקו.

מקומי
אז למה להם פוליטיקה עכשיו? ז'אנר האימה כמבטא הלך רוח פוליטי
איתן גפני
16/05/2007
מאמרו החדש של איתן גפני על הזוועתונים החדשים של הקולנוע
טינה לאמריקנים: ביקורת על הטינה 2
איתן גפני
16/05/2007
איתן גפני חוזר עם ביקורת על הטינה 2 וסרטי אימה המבוססים על סרטי אימה יפנים

מסע בין כוכבים
Fuzion- the generic rules
אבי סבג
01/12/2006
חברת hero games יחד עם R. Talsorian איחדו כוחות כדי ליצור שיטת משחק אוניברסלית שתנצל את היסודות העקרונות שבשיטות הגיבור וב- Interlock (שיטת המשחק של R. Talsorian) ותתיך אותם לכדי שיטה פשוטה, גמישה, פתוחה אוניברסלית וחופשית, כלומר שתופץ חינם ברשת. התוצאה, כפי שנראה, היתה טובה משקיוו.

אנימה
כוח המחץ- התמונות
עומרי בר-לב
30/01/2009

אימה
מטאל גיר סוליד 4
עומרי בר-לב
20/07/2010
מטאל גיר סוליד, היא אחת מסדרות המשחקים הנחשבות ביותר שיש היום. הסדרה התחילה לפני יותר מעשרים שנה ועדיין רצה בהצלחה גדולה.

משחקי תפקידים

עתידנות

משחקי מחשב